" Monumenten in Beweging" 

Coming soon our new project will be presented in The Hague

September 12-13, in different locations in the Hague

8 shows,3 dancers

@cultuurfonds.nl

 

Stichting Cie Melchior.

 

. Omschrijving van de organisatie.

 

Stichting Cie. Melchior

Karine Guizzo woont al jaren in Den Haag waar zij actief deelneemt en bijdraagt aan de artistieke en culturele sector: bij Nederlands Dans Theater, Korzo, Danslab en verschillende projecten op locatie in de stad, van Stadhuis tot Gemeentemuseum.

Haar stichting Cie. Melchior komt voort uit haar passie om professionele dans-, muziek- en theatervoorstellingen te maken en door middel van dansprojecten en workshops meer mensen bij het theater te betrekken. 

 

 

 

Karine Guizzo, Artistiek leider en Choreograaf.

 

Van 1984-2002 werkte Karine als danser bij het Nederlands Dans Theater onder leiding van Jiří Kylián en met gastchoreografen zoals Ohad Naharin, Hans van Manen, Mats Ek, William Forsythe.

In 2000 heeft zij op verzoek van Kylián in Den Haag als ouverture van de avond "Arcimboldo" van het Nederland Dans Theater het project Underground Scenes gecreëerd, wat vervolgens heeft gespeeld  in het Muziektheater Amsterdam, Basel, het Staatstheater Berlijn, Baden- Baden, l’Opera Parijs, Edinburgh Festival Theatre, het Nationaal Theater Praag en in het Art Theatre van Saitama in Japan.

Tussen 2006 en 2013 maakte ze een nieuwe Underground Scenes als 'opmaat' voor de Kylián avond in het Koninklijk Deens Ballet in Kopenhagen, de Noorse Opera en Ballet in Oslo en het Bayerisches Staatsballet in München.

Voor al deze installaties ontwierp ze de mise-en-scène, choreografie en ook de decor-objecten en kostuums. Ze werkte nauw samen met de makers en ateliers in de theaters, en vaak ook met muzikanten en zangers.

Tevens creëerde Karine werken voor een aantal bedrijven, theaters en festivals: Korzo Theater, CaDance Festival, Nederland Dans Theater (50-jarig jubileum in 2009), bij een rondleiding door het Grand Theatre du Luxembourg en het Teatro Real in Madrid, Holland Dance Festival, Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, Dogtroep (Locket 25 in het stadhuis van Den Haag), Donlon Dance Company Saarbrücken, Nationaal Theater Brno (Janacek Festival 2010) en meer recent met het Nationale Theater van Praag in een samenwerking voor de Opera Orfeo & Eurydice (2013).

Karine was medeoprichter van Danslab in Den Haag (2005) en met haar stichting Cie. Melchior creëerde zij enkele onafhankelijke gesubsidieerde projecten: Un Dia Tabata in het Regentes Theater (2009) en Pinocchio, uitgevoerd in het Lucent Danstheater den Haag (2011).

 

 

Project 2011:
"Pinocchio"

 

Project 2009:
"Un dia Tabata"

 

.

Funds:
Gemeente Den Haag, VSB Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, Culturalis, Stichting Boschuysen, 1818 .

 

Members of the board:

Carmen Thomas [Kylián Productions BV]

Linda de Boer [NDT]
Judith Schoneveld 

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now